Kapcsolat

Tel: +36 70 331 6757
E-mail: udvlilla@gmail.com

A hét minden napján tartok órákat reggel 7-től este 9-ig!

Angoltanítás

Módszereim – beszélni, beszélni, beszélni


Személyre szabott órák

A nyelvoktatásban legfőbb elvem, hogy mindig úgy alakítsam az órákat, hogy a diákot személyisége és igényei és céljai alapján a legjobban tudjam segíteni a nyelv elsajátításában. Minden ember más, eltérő igényekkel, erősségekkel és gyengeségekkel, és a tanár felelőssége, hogy ezek feltérképezésével formálja a tanórát.

Hiszek benne, hogy a kulcs a motiváció, és ha valaki meg szeretne tanulni, és tesz is ezért, akkor nincsen akadály.

Nálam mindenki megszólal, hiszen a gyakorlatias, beszédközpontú órákra helyezem a hangsúlyt, már egészen kezdő szinttől minden órát beszélgetéssel kezdek.

Emellett természetesen kiemelkedő fontosságú a nyelvtani precizitás is, valamint az egyes készségek fejlesztése, szükség szerint egy kiemelt készségre helyezve a hangsúlyt.

Ne felejtsük el, nyelvet tanulni ’nem anyanyelvi’ környezetben is nagyon jól lehet.

 

Online skype, messenger vagy viber órák – XXI. századi tanulás


Tanuljon angolul rugalmasan, kényelmesen és hatékonyan

Munkám során igyekszem kihasználni a technika által biztosított lehetőségeket, és nagyon izgalmasnak tartom az új megoldásokat.

Már évek óta egyre nagyobb az igény az online órákra, hiszen evvel időt, üzemanyagot, buszjegyet takarítunk meg, kényelmesen elhelyezkedhetünk kedvenc asztalunknál egy finom kávé mellett, bekapcsoljuk a fejhallgatót, és kezdődhet az angol óra. Ráadásul a jelenlegi Covid veszély miatt sokan csak ebben látják az egyetlen lehetőséget. Maszkra nincsen szükség.

Lehetünk másik városban, országban, egy számítógéppel már minden lehetséges.

Tananyagokat előre elküldök diákjaimnak, BBC cikkeket olvasunk, élő híradást elemzünk, vagy a kamerát kikapcsolva gyakoroljuk az angol nyelvű telefonálást, majd egy e-mail formájában fejlesztjük a fogalmazáskészséget.

Hiszek benne, hogy ez a jövő megoldása az oktatásban.

 

Egyéni óra

Az egyéni órákon előny, hogy gyorsabb haladást tesz lehetővé, hiszen csak egy személy fejlesztésére kell fókuszálni.

Több idő jut a beszéd gyakorlására, az egyéni kérdések és problémák megbeszélésére.

Különösen hasznos az egyéni oktatás, ha a diák speciális igényekkel jön órára, mint például egy adott prezentációra vagy vizsgára való felkészítés, illetve angol nyelvű állásinterjúra való gyakorlás.

A magánóra keretében gyakorlatilag bármi megoldható.

Rugalmas időbeosztás egyeztetés alapján.

 

Vállalati tanfolyamok

26 év alatt lehetőségem volt megismerni a nagyvállalatoknál dolgozó diákjaim igényeit, problémáit, és kidolgoztam saját módszereimet, amelyeket ebben a környezetben sikeresen lehet alkalmazni.

Tanítottam többek között a gyógyszeripar, biztosítás, építőipar, oktatás, kereskedelem területén, és így bepillantást nyertem a cégek életébe is, amely nagymértékben gazdagította tapasztalatomat.

Óráim jelentős része üzleti angol, hiszen diákjaim ebből tudnak legtöbbet profitálni.

Amennyiben alkalmazottai számára kíván angol oktatást nyújtani, kidolgozom azt a megoldást, amely leginkább segíti a tanulást az adott szakterülethez kapcsolódóan.

 

Szaknyelvek

Az elmúlt években tanítottam üzleti főiskolán, felkészítettem informatikai oktatókat az angol nyelvű tanításra.

A mai világban már egészen kezdő szinten meg szokott jelenni az igény, hogy a nyelvtudást valamilyen szakterülethez kötve tanuljuk.

Nagyon gyakori az üzleti angol, amely nagyban elősegíti a sikeres kommunikációt a külföldi partnerekkel, magabiztosságot ad egy angol nyelven megtartott prezentáció vagy tárgyalás során.

A diák szakértelme nagyon jól összekapcsolható a nyelvtanár oktatási tapasztalatával, és így gyakorlatilag minden igény kielégíthető.

 

A leggyakrabb szaknyelvek, de minden lehetséges

Vállalati, üzleti angol

Kommunikációs angol

Prezentáció és tárgyalás angolul

Írásfejlesztés

Fordítás és tolmácsolás oktatása

Informatikai angol

 

Mediterrán Állatorvosi Rendelő 

1203 Budapest, Téglagyártó utca 11/C 
Tel: 06-30-685-8651
www.pestmedvet.hu

 

Angol SKYPEon Lillával magánóra keretében